23 Nisan 2009 Perşembe

Bebek Giyimi

bebek giyimi, bebek giyimi nasıl olmalıdırBebeğinizi mevsim şartlarına göre, kendinizin nasıl bir giysiyle rahat olacağınızı düşünerek giydirin.

Siz ince bir tişörtle dolaşırken, bebeğinizi kışlık battaniyelere sakın sarmayın! Aşırı giydirme ve sarma bebeği huzursuz edecektir.

Elleri ve aykakları genellikle soğuk olacağından, bebeğin üşüyüp üşümediğini göğüs veya sırtından kontrol edininiz.

Bebeğinizin doğmuş olması ile birlikte ilk aylarda bebeğinizin alt bezini değiştirdiğiniz aralıkta giysilerini de değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bu sebeple özellikle ilk aylarda bebeğiniz için daha çok giysiye ihtiyacınız olacak. Unutmamanız gerek en önemli şey bebeğinizin çok hızlı büyüyeceğidir. Eğer lüzumsuz derecede çok giysi alırsanız, daha bebeğiniz bunları giyemeden saklamak veya başkalarına vermek zorunda kalacaksınız. Çocuğunuz hızla büyüyeceği için ona sadece yeteri kadar giysi alınması en mantıklı yoldur. Giysi seçiminde dikkat edilmesi gerek unsurların başında, bebeğinizin hassas cildine zarar vermeyecek, SENTETİK OLMAYAN kaliteli ve pamuklu kumaşlardan yapılması, rahat giyilip çıkarılabilir ve teferruatı az giysiler olmalı, sık yıkanmaya ve ütülenmeye elverişli giysiler olmalıdır. Ayrıca tüm giysilerin temizliği için bebek sabunları kullanabilirsiniz.

İlk aylarda en çok kullanacağınız giysi yakası geniş açılabilen ve alt tarafı çıt çıtlı olan fanilalar, üst kısımdan bacak arasına kadar önünde ve ağ kısmında çıt çıt olan patikli tulumlar, yüzünü tırnaklarıyla çizmemesi için eldivenler, geceleri kullanabileceğiniz tulumlar, çoraplar, patikler ve kış için sokak giysileridir.

En önemli giysilerden biride ayakkabılardır. Yumuşak ve bebeğim ayaklarını çok sıkmayan ama çokta bol olmayan, ayağını yeterince kavrayan mümkünse ortopedik bir ayakkabı seçin, ilk aylarda evde yere çıplak ayak veya kaymayan çoraplarla basmasını sağlayın, hem daha sağlıklı olacaktır ve hem de daha dengeli basacaktır.

Kış aylarında ise anneler ve babalar acaba bebeğimi veya çocuğumu dışarı çıkartsam mı ? acaba üşütür müyüm? acaba doğru giydirebilecek miyim diye telaşa düşerler. Özellikle ilk aylarda bebeklerin gerekli olan önlemler alındıktan sonra dışarı çıkarılması, hava aldırılması veya gezmeye götürülmesi tabii ki doğrudur. Fakat özellikle yeni doğan bebeklerin bünyeleri daha zayıf olduğundan dolayı rüzgar ve yağmur korumalı bir bebek arabasıyla ve bebeği sıcak tutacak ve rüzgar geçirmeyecek bir örtü ile dışarı çıkarabilirsiniz. Yinede mümkün olduğu kadar soğuğun az olduğu saatlerde ve kısa süreli olmasına özen gösterin, bebeğiniz büyüdükçe işler daha kolaylaşacaktır.

Çocuğunuz 2 yaşındayken ve sonrasında kendi kendine giyinmek isteyecektir. Ona bu isteğini gerçekleştirmesinde yardımcı olabilirsiniz. İlk olarak hemen sıkılıp acele edip müdahale etmemeyi öğrenmelisiniz. Ona giyinebileceği yeterli süreyi verip sabırla beklemeli ve yardım etmelisiniz. Giyinmekte zorluk çıkarmaları ve giyinmek istememeleri gibi bir durumla çok sık karşılaşacaksınız, bu durumda ona alternatif bir kaç giy si sunun ve kendisinin seçip, beğenip giymesine izin verin ve giyineceği sırayla giysileri verin, bakın ne kadar kolay olacak..., Düğmelere veya fermuarına yardımcı olun, rahat giyip çıkarabileceği giysiler alın, giyinmeyi bir oyuna dönüştürerek bu işlemi kolaylaştırabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder