5 Mart 2011 Cumartesi

Bebeğinizi suyla tanıştırın

Yazın sıcak günlerinde en büyük keyfiniz kendinizi serin sulara atmaktı. Ancak şimdi yanınızda sizinle birlikte serinleyecek bir miniğiniz var.
Onu da bu eğlenceye dahil etmek sizin elinizde. Hiç vakit kaybetmeyin, bebeğinizi suyla tanıştırın. Suyun keyfini birlikte çıkarın.
Yazın sıcak ama eğlenceli plaj günlerinde artık yanınızda bir de minik bebeğiniz var. Onunla birlikte suda eğlenmeyi heyecanla bekliyorsunuz. Peki bebeğinizi suya ne zaman ve nasıl sokabilirsiniz? Bebeklerin kaç aylıktan itibaren suya sokulabilecekleri konusunda farklı uzman görüşleri bulunmaktadır. Bu konuda size en iyi fikri verecek kişi ise tabii ki doktorunuzdur. Doktorunuzun görüşünü aldıktan sonra bebeğinizi suya alıştırmak için doğru adımları atmaya başlayabilirsiniz.
Öncelikle girdiğiniz denizin temiz olduğundan emin olun. Mavi bayraklı plajları tercih edin ve eğer bir otele gidiyorsanız öncesinde suyun durumunu iyi araştırın. Bebeğinizi suya sokmadan önce bebeğinize 50 koruma faktörlü ve bebeklere özel güneş kremini mutlaka sürün. Bebeğinizin cildinin zarar görmesi tatilinizi gerçek anlamda bir cehenneme çevirebilir. Güneşin kemik gelişimine olan etkisini unutmayın ve bebeğinizi ona zararlı olmayacak saatlerde bol bol güneşlendirin. Sabah saat 10:00’a kadar ve akşam 17:00’den sonraki saatler bebeğinizi güneşlendirmek için çok uygundur.
Bazı bebekler sudan çok hoşlanır. Banyo yaptığı sırada verdiği tepkilerden bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Eğer böyle bir bebeğe sahipseniz işiniz çok daha kolay olacaktır. Ancak suyun keyfini henüz almamış bebeğinize de suyu sevdirmeniz mümkün olabilir. Öncelikle onu suya alıştıra alıştıra sokun. Aniden suya girdiğinde suyun soğukluğu onun korkmasına neden olabilir. Onunla birlikte kıyıda oturun, onu kucağınıza alın ve bacaklarını yavaş yavaş ıslatarak suya girmesini sağlayın.

Suda batmaması için tepesinde koruması olan simitleri tercih edin ve daima onun yanında olun. Eğer sudan hoşlandıysa ayaklarını çırpıp sesler çıkarmaya başlayacaktır. Bunu hemen anlayabilirsiniz. Ancak korktuysa ve ağlamaya başladıysa ısrar etmeyin. Bir başka zaman tekrar deneyin. Bebeğiniz çok küçükse bebeğinizin kafasını, boynunu örtecek, kulaklarını sudan ve gözlerini güneşten koruyacak siperli bir şapka kullanın. Suda yanınıza pet şişe ile tatlı suyunuzu mutlaka alın ve sık sık bebeğinizi bu suyla yıkayın. Böylece hassas cildinin tuzlu suyla gerilmesini, gözlerinin yanmasını engellersiniz. Bebeğinizin kaslarının gelişimi için yüzme, yapılabilecek en iyi etkinliklerden biridir. Bebeğiniz suya alıştıktan sonra eğer suyu severse onu bol bol suya sokun. Tüm uğraşlarınıza rağmen bebeğiniz büyük bir suya henüz hazır olmayabilir. Onu zorlamayın ve bu ihtimale karşı yanınızda bir plastik havuz taşıyın. Çok soğuk olmayan ılık bir suda kendini daha iyi hissedecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder