30 Ocak 2011 Pazar

Ateş Düşürme Yöntemleri

Yorum yapın

bebeklerde yüksek ateş nasıl düşürülür? ateş vücudun mikroplara karşı savaştığının bir göstergesidir. bu sebeple bebeğin ateşi her yükselmesinde hemen ateş düşürücüye başvurmak yanlıştır. öncelikle bebeğin ateşi hangi rahatsızlığa bağlı bunu bilmek ve rahatsızlığı ortadan kaldırmak önemlidir.

bebeklerde ateş neden yükselir?

bebeklerde ateşin yükselmesinin çok çeşitli sebepleri olabilir. mesela ağrılı durumlarda ateş yükselebilir, grip gibi rahatsızlıklara karşı vücudun tepkisi olabilir. sıcak çarpması olabilir. bu nedenle ateşi yükselen bir bebeğin doktora götürülmesi doğru olacaktır.

bebeklerde ateş kaç derece olmalıdır.

ağızdan ölçümlerde 37 derece normaldir. koltuk altından ölçümlerde 36,5 normal değerdir. bazı bebeklerin vücut sıcaklığı her zaman yüksek olabilmektedir ancak bu çok büyük farklılık göstermez.

eğer bebeğin ateşi 39 dereceye ulaşmışsa düşürmek doğru olacaktır.

bebeklerde yüksek ateş nasıl düşürülür.

bebeğin havale geçirmemesi için mutlaka bebeğin ateşi düşürülmelidir. Öncelikle elbiselerini çıkarın. bebeğinize ateş düşürücü şurup veya ateş düşürücü fitil verebilirsiniz. (calpol, minoset, fitil olarak paranox) Fitil etkisini daha çabuk gösterecektir. ilaçlar etkisini gösterene kadar; ıslak bir bezle alnını, boyunlarını koltuk altını ve yavaş yavaş bütün vücudunu silin. Bunu suya bir miktar sirke katarak yapabilirsiniz, daha etkili olur. eğer  yine düşürememişseniz ılık bir banyo yaptırın.

bebeğinizin üzerini asla bastırmayın. sabaya veya kalorifere yakın yatırmayın, olabildiğince serin yerlerde tutmaya çalışın. tüm bu çalışmalar fayda vermezse bir sağlık ocağına götüp ateş düşürücü iğne yaptırabilirsiniz.

1 yorum:

Efkarlı Geceler dedi ki...

Sitenizdeki bilgiler için teşekkürler. Bebekler ile ilgili bilgi istiyorsanız
https://bebekler.name.tr  sitesini
ziyaret edebilirsiniz.
____

Yorum Gönder