31 Ocak 2011 Pazartesi

Bebeklerde iştahsızlık sebepleri nelerdir?

Yorum yapın

bebeklerde ve çocuklarda iştahsızlık sebepleri şöyle sıralanabilir;  1- Anemi; yani kansızlık. Bu bebeklerde ve çocuklarda iştahsızlığın en çok görülen sebeplerindendir. gerekli tahliller yapılarak çocuğun kansızlığı anlaşılabilir. eğer çocuğunuz kansız ise kan şurubu içirilebilir. kan yapıcı gıdalar verilebilir.

2- bağırsak parazitleridir. bağısak parazitleri bebeğin kansız ve iştahsız olmasının önemli sebeplerindendir. bebeğin zayıf kalmasına sebep olur. yine yapılacak bir bir testle bebeğin bağırağında parazit olup olmadığı anlaşılabilir. gerekli şuruplar kullanılarak bağırsaklarındaki parazitler düşürülebilir. havuç bu konuda bitkisel bir çözüm olacaktır.

3- anne babaların hataları; maalesef çocukların iştahsızlığında anne ve babaların yaptığı hatalar baş roldedir. Özellike düzenli yeme alışkanlığının olmaması, sofra kurulmaması, abur cubur atıştırılması temel iştahsızlık nedenidir. radikal kararlar alınmalı ve asla iştah kesici ve sağlıksız gıdalar olan çikolata, kola, cips vb. gıdalar eve sokulmamalıdır.

4- damak tadı; özellikle iki yaşından sonra bebeklerde damak tadı gelişmeye başlar ve yeni alınan gıdalara karşı iştahsızlık, isteksizlik meydana gelir. örnegin sürekli marketten alınan yumurtaları tüketen bir çocuk köy yumurtası yiyemez. hazır yoğurt yiyen bir çocuk köy yoğurdu yiyemez. hazır katkılı gıdalara alışan bir çocuk doğal gıdalara karşı iştahsızdır.

5- hamilelik ve emzirme dönemi; yukarıda bahsedilen damak tadı konusuyla bağlantılı olarak hamilelik ve emzirme döneminde her gıdadan almayan annelerin bebekleri iştahsız olabilmektedir. anneler bu dönemlerde her gıdadan tüketmeye çalışmalı… unutmayın ki bebek sizden besleniyor…

bunların yanında çeşitli hastalıklar mide bağırsak rahatsızlıkları iştahsızlığa neden olabilmektedir. gerekli teşhis ve tedavi mutlaka yapılmalı bebek gereksiz yere yemeye zorlanmamalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder