10 Şubat 2011 Perşembe

bebek uyutma yöntemleri

Tam kafanızı yastığa koymuş uykuya daldınız. Bebeğiniz tekrar uyandı ve bağırarak ağlamaya başladı. İşte burada onu nasıl uyutabileceğinize dair bazı fikirlere yer verdik sizin için.
Bebeğinizi sallayın. Çoğu bebek sallanmaktan hoşlanır. Onu emzirin. Bebekle emzirme sırasında uykuya dalmayı severler. Aslında bazen beslenmesini bitirmeden onu uyanık tutmak oldukça zordur. Fakat bunu alışkanlık haline getirmesine izin verirseniz bebeğiniz artık emzirmeden uyumayacaktır.
Bebeğinizi beşik veya salıncak ile sallayın. Çünkü bu sallanma mızmız bebeği sakinleştirebilir. Uykuya dalmasına olanak sağlar. Onu kundaklayın. Yeni doğan bebekler sarılıp örtüldüğünde kendini rahat ve güvende hisseder. Bebeğinizle dans edin. İyi bir ninni veya hafif bir müzik, karanlık bir odada bebeğinizle yavaşça dans etmek, onun uykuya dalmasına neden olur.
Bebeğinize banyo yaptırın. Yatmadan 1 saat önce yaptıracağınız ılık bir banyo bebeğinizin dinlenmesine ve uyumasına yardımcı olacaktır. Bebeğinizle bir araba gezintisine veya yürüyüşe çıkın. Çoğu bebek yatağında yada beşikteyken uykuya direnir. Hareket halindeki bir araç içinde veya bebek arabasında giderken daha mutlu olurlar.
Kitap okuyun ve onunla konuşun yada şarkı söyleyin. Kelimeleri anlayabilmek için henüz çok küçük olsa bile sesinizin yumuşak ritimleri onun uyumasına yardımcı olabilir. Bir fan veya hafif gürültü veren bir cihaz çalıştırın. Fanın sürekli uğultusu, bebeğin diğer seslere dikkatini azaltır. Çamaşır yıkayın. Çamaşır makinesinin titreşimleri ve hafif gürültüsü bebeğinizin uyumasına yardımcı olur.
Bazı çaresiz ebeveynlerin kurutma makinesi üzerine bebek koltuğu koyduğu bile görülmüştür. Bir rutin geliştirin. Yemek zamanı, banyo zamanı, kucak zamanı ve hikaye zamanı doğal olarak yatma zamanına yol gösterecek bir alışkanlık sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder