9 Şubat 2011 Çarşamba

bebeklerde ideal kilo

Bebeklerdeki büyüme boyları ve kiloların hızlıca ilerlemesi normalin altında olduğunda bunu çeşitli yöntemlerle normal seviyeye ulaştırmak mümkün olabiliyor. Özellikle annne sütütüyle beslenen bebeklerde boy ve kilo gelişmesi daha hızlı bir şekilde oluşur.
Bunun yanı sıra gereğinden fazla şekilde bebeklerini emziren annelerin çocuklarında obezite riski oluşabilmektedir. Anne sütüyle beslenme dönemi normal zamanda bitirilmeli ve sonunda ek besinler tercih edildiği zaman anne sütüne en yakın besin grupları tercih edilmelidir.
Özellikle erken doğumla meydana ğelen prematüre bebeklerdeki sorunlara karşı beslenme planı dahada ön plana çıkarak hayati öneme sahip oluyor. Pramatüre bebeği en iyi şekilde besleyerek gelişmesini sağlamak için mutlaka doktorlar kontrolünde besin seçimi yapılmalıdır.
Bebek bakımıyla ilgili ihmal edilen konular ileriki yaşlarda istenmeyen şekilde sağlığını etkileyebilir. Anneler bebek bakımıyla ilgili olarak ne kadar eğitimli ise bebeğin gelişim çağında olumsuzluktan etkilenme riski o oranda azalacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder